Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare bon fiscal combustibil ,ocazional in scopul activitatii economice

Buna ziua,

Pentru o masina proprietate personala folosita ocazional (o data pe luna) in scopul activitatii economice se deconteaza contravaloarea combustibilului in limita unui consum de 7.5% pe distanta cea mai scurta.
Va rog sa-mi spuneti care varianta de inregistare este corecta:
1. emiterea pe firma a bonului si a facturii (in cazul in care codul fiscal nu e trecut pe bon) si inregistrarea pe cheltuieli cu motorina? Pentru deplasari ocazionale mai este nevoie de contract de comodat?
2. decontarea pe baza de dispozitie de plata a ordinului de deplasare, avand ca anexa bonul de motorina doar pentru pret? In acest caz se inregistreaza pe cheltuieli de deplasare. Sunt aceste cheltuieli integral deductibile sau numai 50%?

Va multumesc.

1 raspuns


la 16 Oct. 2014
Si deplasarile ocazionale cu un vehicul care nu este in proprietatea societatii fac obiectul uniui contract de folosinta (comodat) pentru a putea deduce cheltuielile respective (doar daca sunt mentionate in contactul de comodat). Facturile sau bonurile de achizitie pentru cheltuielile aferente comodatului trebuie sa fie emise pe firma, iar decontarea cheltuielilor se face pe baza decontului de cheltuieli si foii de parcurs, plata putand fi prin virament sau numerar prin casierie cu dispozitie de plata. Deductibilitatea cheltuielilor poate fi 100% sau 50% in functie de documentele justificative si scopul utilizarii vehiculului conform prevederilor Codlui fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x