Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inchidere magazin cu amanuntul

Buna ziua,

Am un magazin de cartier si as vrea sa il inchid. Am marfa de 178000 lei care in cazul unui control o pot justifica. nici un furnizor nu vrea sa imi ia marfa inapoi eu platind totul la livrare. Ce pot face cu aceasta Marfa? Pot sa imi fac mie personal o factura si imi aplic un discount de 99%? Este legal? Contabila zice ca nu e correct si sa platesc 3% impozit pentru marfa ramasa. Dupa ce ca nu am avut nici un profit nu am de unde sa platesc acesti bani.Eu am deschis in februarie 2016 magazinul si din pacate nu a mers. Precizez ca firma e neplatitoare de tva.
Ce ma sfatuiti sa fac?

2 raspunsuri


la 07 Ian. 2017
In cazul unei decizii de lichidare a firmei se valorifica mijloacele fixe si stocurile pentru achitarea datoriilor. In cazul in care ati achitat furnizorii prin creditarea societatii puteti face vanzare stoc pentru stingerea datoriei dar la pretul inregistrat, cel mult se poate face o reducere in baza unei decizii pentru lichidare de stoc dar la valoarea respectiva se calculeaza impozitul pe venitul microintreprinderii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Ian. 2017
Cat la suta poate fi reducerea in cazul unei decizii de lichidare stoc?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x