Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit venit/profit microintreprindere

Buna ziua,

O societate nou infiintata ca microintrepindere cu impozit pe venit (declaratie ONRC), si pentru care inca nu s-a depus formularul 010 la Adm.Fiscala, poate completa formularul 010 cu forma de impozitare, impozit pe profit? Se poate face acesata trecere in conditii in care initial s-a declarat cu impozit pe venit ? Mentionez ca societate inca nu si-a inceput activitatea, si este in intervalul celor 30 de zile de la infiintare/ 15 zile de la modificarea datelor initiale.

Multumesc.

2 raspunsuri


la 26 Apr. 2016
La infiintare, se depune formularul 010 prin care se inregistreaza fiscal societatea, optiunea fiind ca microintreprindere sau platitoare de impozit pe profit, criteriul fiind cifra de afaceri, activitatea economica si capitalul social. Inregistrarea initiala nu poate fi modificata doar prin depunerea cererii de mentiuni 010 la administratie ci si realizarea cifrei de afaceri prevazuta in Codul fiscal de 100000 euro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mai. 2016
Daca societatea are activitate de consultanta se poate inregistra ca platitoare de impozit pe profit daca nu doar micro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x