Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit teren aferent imobilelor luate pe persoana fizica, achitat pe firma

Buna ziua,

SRL cu obiect de activitate "Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate ( CAEN:7020), platitoare de TVA a cumparat doua imobile de la constructor. Cu acelasi contract a cumparat de la proprielar persoana fizica, si terenul aferent constructiilor, dar pe persoana fizica (pe numele administratorului firmei). Aceste imobile sunt inchiriate.
Administratorul plateste impozit pt. terenul aferent imobilelor - ca persoana fizica, dupa cum si este inregistrat.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate plati impozitul pe terenul in cauza de pe firma care inchiriaza aceste imobile si realizeaza astfel venituri? Ce documente ar trebui intocmite astfel incat aceasta cheltuiala sa fie deductibila?

Va multumesc.

1 raspuns


la 10 Nov. 2014
Plata impozitului catre organul local se face de catre proprietar, documentul justificativ fiind emis pe numele proprietarului care are intabulare. In cazul in care doriti ca firma sa achite impozitul, trebuie sa aveti specificat clar in contract ca firma achita toate taxele urmand ca acestea sa fie deductibile daca spatiul este folosit pentru obtinerea de venituri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x