Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe profit la societate in faliment

O societate (SRL) in faliment obtine venituri din chirii pe imobilele care sunt pe numele societatii. Chiriile au fost aprobate de catre creditorii societatii cu scopul de a incasa venituri cu titlu de recuperari de creante pana la vinderea acestor imobile.
In urma incasarilor din chirii, in contabilitatea societatii a rezultat un plus, care in sistemul contabil se vede in balanta si prin urmare la depunerea D100 trim. va genera un cost cu impozitul pe profit.
Avand datorii catre creditorii in suma de peste 220000 lei, fiind in cursul unei proceduri de faliment nu ar trebui sa plateasca impozit pe profit, deoarece nu are activitate. Precizez ca tipul de activitate al societatii in faliment inainte de intrarea in faliment era diferit de chirii, cel pentru care incaseaza sume in prezent.

Cum pot dovedi, printr-un articol din lege ca nu trebuie sa plateasca impozit pe profit, avand datorii si fiind in procedura de faliment?
Pot trece sumele incasate din chirii, care se vad trimestrial la depunerea declaratiilor D300, D394 in alt cont contabil sau ce ma sfatuiti sa fac in acest caz, in limitele legii?

Precizez ca, contabilitatea sociatatii este tinuta de catre lichidatorul societatii in faliment.
Multumesc anticipat.

1 raspuns


la 10 Oct. 2017
Obtinerea veniturilor trebuie impozitata chiar si in situatia procedurii de faliment. Daca patrimoniul este lichidat, persoana desemnata ca lichidator va avea in vedere si plata taxelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x