Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura fiscala obligatorie pentru bon fiscal cu valoare mai mari de 100 ron?

O societate non-profit, neplatitoare de TVA, poate inregistra in contabilitate Bonuri Fiscale sau acestea trebuiesc insotite obligatoriu de Factura Fiscala?
Trebuie sa solicitam Factura Fiscala pentru bonurile fiscale cu valoare mai mare de 100 ron?

3 raspunsuri


la 21 Oct. 2013
Conform H.G. nr. 84/2013 pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale, deducerea TVA poate fi justificata doar daca bonurile fiscale indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal. Altfel spus doar daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. Pentru deducerea cheltuielilor este indicat ca bonurile fiscale sa fie insotite si de factura fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2013
Am facut precizarea ca sunt o societate non-profit, neplatitoare de TVA, deci nu am "cod de inregistrare in scopuri de TVA " deci nu deduc TVA. Va rog sa tineti cont de aceasta speta. Multumesc .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Ian. 2014
Buna ziua, se pot inregistra. sa aibe pe spate stampila furnizorului. valoarea trebuie sa fie pana in 100 lei. daca suma este mai mare va trebuie factura
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x