Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Documentatie recuperare impozit pe dividende

Buna ziua,

in aprilie 2012 partile sociale ale societatii sunt cedate integral ( 100% ) catre o persoana juridica rezidenta in Cipru. In septembrie 2012 noul actionar decide repartizarea pe dividende a profitului nerepartizat din anii anteriori si plata dividendelor. In octombrie 2012 se platesc dividendele . In noiembrie se plateste impozitul pe dividende ( 10 % )confom Conventiei de evitare a dublei impuneri semnate cu Cipru , deoarece la data platii dividendelor conditia de timp ( 2 ani ) pentru aplicarea scutirii cf art 117 CF nu se putea aplica. In momentul de fata , au trecut cei 2 ani de detinere a partilor sociale de catre actionarul persoana juridica rezidenta UE.

Va rog sa-mi spuneti ce documentatie este necesara si ce demersuri se fac in vederea recuperarii impozitului pe dividende platite in anul 2012.

Va multumesc.

1 raspuns


la 02 Nov. 2014
Impozitul pe dividende platit pentru anii anteriori in care s-au virat dividendele este declarat si inregistrat in situatiile financiare. Recuperarea impozitului platit in 2012 nu se mai poate face. In cazul in care dovediti ca plata a fost eronata se poate face o compensare la cerere cu celelalte taxe pe care le are de plata societatea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x