Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dividende cu pierdere din ani anteriori

O societate avea in balanta pierdere contabila 64000 lei si rezerve legale 91000 lei. In cursul anului 2016 a inregistrat profit si l-a repartizat pe diidende fara sa acopere piererea in aniii precedenti. Acele dividende le-a incasat in curul anului 2017. La sfarsitul anului 2017 a avut din nou profit si l-a repartizat din nou pe dividende fara a acoperi pierderea si a depus astfel bilantul. Cum ar trebui sa procedeze acum, poate inchide contul de pierdere cu rezervele anterioare daca nu a apecificat acest lucru in bilant? Care sunt consecintele legale care se pot intampla? Amenda sau ce poate pati administratorul?

1 raspuns


la 26 Apr. 2018
Va trebui sa faceti corectii pentru profitul declarat la sfarsitul anului, corectand dividendele, situatiile financiare si declaratiile afectate. Pentru declaratii se depune rectificativa. Problema cea mai mare cred ca este recuperarea sumelor platite eronat, de la asociati, nefiind posibila compensarea sumelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x