Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

diferente plati asiguratori service auto

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie la un service auto : el emite factura de vanzare pe persoana juridica, pe care o trimite direct asiguratorului ( ex Allianz, Omniasig, etc) in valoare de 100 lei, asiguratorul ii plateste doar 80 lei. Diferenta de 20 lei unde o trec in conditiile in care persoana juridica refuza sa plateasca diferenta, iar asiguratorul nu-mi da nicio explicatie , deoarece service-ul nu are contract cu el.

1 raspuns


la 08 Iul. 2014
In primul rand, activitatea de service cu asigurari este mai delicata prin faptul ca asigurarile accepta spre decontare un deviz de reparatii care trebuie sa fie intr-un anumit buget. Aveti acest deviz preliminar care sa fie acceptat de firma de asigurari? Daca nu, diferenta de plata pentru lucrarile efectuate revine beneficiarului, in speta persoana juridica, care trebuia anuntata ca devizul preliminar a fost suplimentat cu valoarea de..., si pentru care trebuie sa aveti acordul scris al beneficiarului. In caz ca procedura a fost respectata puteti solicita plata diferentei printr-un executor. In cazul in care nu veti recupera diferenta de suma puteti acorda un discount de manopera care sa acopere diferenta sau sa lasati suma ca neincasata si sa o treceti ca suma in litigiu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x