Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA la achizitie bunuri intracomunitare

Sunt II neplatitoare de tva si vreau sa cumpar marfa(imbracaminte ) din Italia in valoare de 5000 Euro.Factura emisa de depozitul din Italia cuprinde si TVA-ul lor de 22%. Eu cum operez in contabilitate si cum pot vinde marfa?ii adaug si TVA din Romania? cum pot recupera(sau deduce) TVA italian de 22%.?
Am inteles ca daca achizitia depaseste 10000 euro/an trebuie sa ma declar platitor de TVA si sa ma inregistrez in ROI.. In cazul acesta la marfa cumparata cu TVA trebuie sa ii adaug si TVA din Romania?Pot aduce marfa cu masina unui prieten?sau trebuie sa fac contract cu el? am inteles ca si la transport ai probleme daca nu indeplinesti anumite cerinte.
Va multumesc

1 raspuns


la 07 Mai. 2014
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). Asadar, in cazul in care achizitia depaseste 10000 euro, aveti obligatia sa va inregistrati ca platitor de TVA si in ROI inainte de efectuarea acesteia. Aveti obligatia sa comunicati codul valid de TVA furnizorului din Italia, care va emite factura fara TVA. Pentru transportul marfii aveti nevoie de contract si factura fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x