Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Creantele caror ani fiscali sunt neprescrise in data de 22.10.2016, in conditiile in care in data de 06.06.2016 activitatea firmei a fost suspendata?

Buna ziua
Avem urmatoarea speta: ANAF a suspendat activitatea unui SRL in data de 06.06.2016, pe motiv de expirare a duratei sediului social, iar pana la data de azi 22.10.2018 societatea nu a intreprins nici un demers in vederea solutionarii situatiei in care se afla. Avand in vedere ca suspendarea activitatii determina suspendarea termenului de prescriere a creantelor fiscale (conform Codului de procedura fiscala), rugam sa ne precizati urmatoarele:
-Avand in vedere ca termenul de prescriere a creantelor fiscale este de 5 ani si ca in data de 06.06.2016 termenul de prescriere este suspendat, creantele fiscale aferente caror ani fiscali sunt NEPRESCRISE la data de 22.10.2018?
-Ce inseamna suspendarea termenului de prescriptie?

(SRL-ul a fost infiintat in 1993).

Cu stima,

Vali Popescu

1 raspuns


la 23 Oct. 2018
Termenul de prescriere pentru datoriile fiscale este de 5 ani, respectiv pentru cazul prezentat, perioada de pana la 31.12.2010, daca nu au mai fost alte perioade de suspendare sau alte operatiuni prin care se suspenda termenul de prescriere. Termenul de presriere este definit in codul de procedura fiscala, la fel si suspendarea activitatii si inregistrarea societatii ca inactiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x