Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

corectie datorii furnizori ani precedenti

Buna seara,

Am preluat cu cateva luni in urma evidenta contabila a unei IMM. La furnizori exista o datorie din 2012 aferenta unei societati ce presteaza servicii de internet. De fapt, aceasta datorie nu exista decat in contabilitate, intrucat au fost inregistrate gresit 4 facturi (s-a inregistrat o data factura curenta, dar si soldul restant, care de fapt fusese operat luna anterioara). Cum pot sa corectez aceasta neregula?
Multumesc anticipat

1 raspuns


la 29 Mai. 2014
Eroarea contabila, daca are valoare mai mare de 1% din activul net al societatii este considerata semnificativa pentru rezultatul societatii, si in consecinta, se utilizeaza contul 1174 Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile cu analitic distinct la 401 Furnizori, iar influenta fiscala a acestor cheltuieli este stabilita conform legislatiei fiscale. Formula contabila este: 1174=401 Urmand ca la sfarsitul exercitiului, in baza hotararii adunarii generale a asociatilor sa se ia decizia reglarii contului 1174.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x