Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contributii stat pentru dividente

Va rog sa imi spuneti, ce contributi trebuiesc platite la stat si cum trebuie facut statul de plata . pentru a ridica dividentele administratorul societatii care este si propietar,acesta nefiind angajat la societate?

1 raspuns


la 27 Mai. 2014
Conform prevederilor art. 67 alin. (1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, veniturile de natura dividendelor sunt supuse impozitului pe venit in cota de 16% aplicata asupra sumei brute a acestora. Obligatia calcularii si retinerii impozitului pe veniturile sub forma de dividende revine societatii, odata cu plata dividendelor catre asociat. Termenul de virare a impozitului este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata. Declararea impozitului se face prin intermediul Declaratiei 100 ?Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat?. Referitor la contributia de sanatate la dividende, la art. 296 indice 27, alin. (1) lit.b) si alin. (2) se prevede ca persoanele fizice care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la Cap. I al art. 296, respectiv venituri din salarii, venituri asimilate salariilor, venituri din pensii mai mici de 740 lei, etc. au obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate asupra veniturilor prevazute la alin. (1), inclusiv asupra veniturilor din dividende. In cazul dvs.,daca administratorul si in acelasi timp proprietarul societatii nu a primit salariu, nefiind angajat al societatii si a realizat numai venituri din dividende , atunci acesta datoreaza contributia de asigurari de sanatate asupra tuturor acestor venituri , conform prevederilor art. 296 indice 27, alin. (3) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x