Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli de protocol pentru angajati la sfarsit de an

La sfarsit de an s-a facut o masa festiva pentru angajatii cu sotia respectiv sotii lor, plus invitati cu care colaboram. se poate trece la cheltuieli de protocol/ val este in jur de 5000. lei,si daca este deductibil la calcularea impozitului pe profit? si TVA este deductibil?

1 raspuns


la 07 Ian. 2016
Buna ziua, TVA-ul este deductibil doar daca achizitia este facuta in scopul desfasurarii activitatii economice . De ex. -se face o masa cu partenerii de afaceri cu scopul de a promova produsele si imaginea societatii , la intalnire participa si salariatii(trebuie intocmite documente justificative); Dpdv. fiscal este considerata chelt. de protocol(deductibilitate limitata) cu tva deductibil integral, cu exceptia tva-ului pentru produse alcoolice si din tutun care nu este deductibil. Poate fi incadrata toata suma ca si o cheletuiala sociala(deductibilitate limitata), dar exista riscul ca finantele sa reconsidere cheltuiala ca avantaj in natura acordat salariatilor si sa calculeze contributii si impozite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x