Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce presupune schimbarea perioadei fiscale

In urma schimbarii perioadei fiscale (decl 092) pentru o achiz intracomunitara, o microintreprindere care depunea decl 101 la trimestru , trebuie sa o depuna lunar?
Sau depune lunar doar decl 300 si 394?
multumesc

1 raspuns


la 23 Aug. 2014
Contribuabilii inregistrati conform art. 153 indice 1 pentru achizitii intracomunitare de bunuri, prestari si achizitii de servicii intracomunitare au obligatia sa depuna decontul special de taxa - 301, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea operatiunilor mentionate, conform Ordinul presedintelui ANAF nr. 75/2010 modificat prin OMFP 30/2011, societatea va avea obligatia platii efective a TVA la bugetul de stat. Decontul special de taxa trebuie depus numai pentru perioadele in care ia nastere exigibilitatea taxei. Societatea inregistrata conform art. 153 -1 Cod fiscal, are obligatia sa depuna pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice, declaratia recapitulativa cod 390 VIES, conform Ordinul presedintelui ANAF nr. 76/2010. Declaratia recapitulativa se depune pentru fiecare luna calendaristica in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru operatiunile prevazute la art. 153 - 1 pentru care exista obligativitatea inregistrarii in scopuri de TVA. Decontul de TVA si declaratia recapitulativa se depun numai in perioada fiscala in care se realizeaza astfel de operatiuni. Depunerea acestor raportari fiscale se efectueaza pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care a avut loc achizitia. Daca nu au loc achizitii, declaratiile fiscale mentionate nu trebuie depuse la organul fiscal. Daca valoarea bunurilor achizitionate este sub 10.000 euro, nu aveti obligatia inregistrarii in scopuri speciale de TVA conform art. 153-1 din Codul fiscal. Declaratia 100 se depune in continuare la perioada inregistrata anterior pentru plafonul realizat, trimestrial sau lunar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x