Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cass platite de un nerezident la distribuirea dividendelor, care tocmai si-a obtinut rezidenta in cursul anului, anterior distribuirii dividendelor.

Daca un pensionar italian, administrator la o firma in Romania, caruia i-a expirat certificatul de rezidenta fiscala,in Romania, din mai 2015, obtine in mai 2016, un alt certificat de rezidenta, pe baza unui contract de munca, intocmit in aprilie 2016, mai plateste cass pentru dividendele repartizate in mai 2016? Trebuie sa incheie cu Casa de Asigurari de Sanatate un alt contract, pentru plata cass, pe cele 6 luni, anterioare angajarii? Mai trebuie sa obtina aviz de angajare, fiind cetatea UE? Contractul de munca poate fi incheiat cu fractie de norma, sau norma intreaga, pentru a avea calitatea de asigurat, la distribuirea dividendelor? Pensionarul italuan nu poate face dovada detinerii formularului A1, iar asigurarea din Italia nu acopera serviciile din Romania.

1 raspuns


la 09 Apr. 2016
Pentru ca asociatul sa fie incadrat ca persoana rezidenta, trebuie ca la momentul declararii impozitului si a distributiei dividendelor, sa dovedeasca ca detine rezidenta fiscala conform prevederilor legale, statutul de asigurat fiind obligatoriu daca nu are asigurare cu formularul A1. Calitatea de asigurat o poate avea si cu o fractiune de norma pentru incheierea contractului de munca, dar plata pentru cele 6 luni anterioare se calculeaza pentru norma intreaga.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x