Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Care este tratamentul fiscal pentru inchiriere garsoniere persoana juridica

buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA a obtinut in ultimul an venituri exclusive din inchirierea halelor avute in patrimoniu( ca si obiect de activitate la infiintare avea "transporturi rutiere").
A construit in regie proprie un bloc de garsoniere ce urmeaza a fi inchiriate persoanelor fizice pentru locuit.
Facturile pentru inchirierea garsonierelor se pot emite fara TVA.Mentionez faptul ca societatea colecteaza TVA pentru inchirierea halelor (halele sunt inchiriate catre personae juridice), iar pentru constructia blocului de garosoniere a dedeus TVA de pe facturile de materiale.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent si cu referire la articole din Codul Fiscal.
multumesc

4 raspunsuri


la 21 Mar. 2016
Pentru faptul ca ati dedus tva de pe materiale, pentru construirea imobilului veti ramane cu sold in continuare, care poate fi reglat prin cerere de rambursare, sau puteti astepta sa colectati tva la urmatoarele operatiuni.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mar. 2016
Eu vreau sa stiu daca putem emite facturi pentru inchirierea halelor cu TVA (deci sa colectam), dar pentru garsoniere sa emitem fara TVA. Firma obtine venituri doar din chirii, dar este platitoare de TVA , iar pentru inchirierea halelor colecteaza TVA prin optiune. Daca am dedus TVA de pe materialele de constructie, legea ma obliga sa colectez la inchiriere? ce tratament fiscal se aplica in acest sens?Se aplica prorata TVA?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Mar. 2016
Pentru inchirierea halelor, ca spatii de depozitare sau activitate economica se aplica tva la facturare daca aveti aceasta activitate inregistrata ca obiect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
intrebarea mea este:pot emite factura pentru inchirierea garsonierelor fara TVA? Legea imi permite acest lucru avand in vedere faptul ca am dedus TVA-ul pentru constructia imobilului? sau trebuie ajustat si platit la stat acel TVA? rog insistent un raspuns clar pentru aceste intrebari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x