Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Buna ziua,

O societate, care are datorii fiscale restante la TVA, poate sa ceara fiscului anularea inregistrarii in scopuri de TVA, inainte de achitarea datoriilor respective?

Va multumesc.

O zi buna.

1 raspuns


la 08 Mai. 2013
Înregistrarea în scopuri de tva a persoanei impozabile se anuleaza doar in urmatoarele cazuri: a) Societatea este declarata inactiva fiscal potrivit art. 781 Cod procedura fiscala-art. 153(9)a) b) Societatea a intrat în inactivitate temporara înscrisa în registrul comertului- art. 153(9)b) c) Asociatii/ administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila au înscrise în cazierul fiscal-art. 153(9)c) infractiuni de natura celor care se înscriu în cazierul fiscal si/ sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) OG nr. 75/2001 d) Nu a depus pe parcursul unui semestru niciun decont de TVA (lunar sau trimestrial), dar nu este declarata inactiva sau în inactiviate temporara-art. 153(9)d) e) În deconturile TVA depuse - art. 153(9)e) nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate în cursul acestor perioade de raportare: - pentru 6 luni consecutive în cursul unui semestru, în cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica si - pentru 2 perioade fiscale consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, f) Persoana nu era obligata sa solicite înregistrarea sau nu avea dreptul sa solicite înregistrarea în scopuri de TVA - art. 153(9)f) g) În situatia prevazuta la art. 152 alin. (7), respectiv solicitarea anularii înregistrarii în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile care în cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul fiscal - art. 153(9)g) In cazul in care societatea nu au depasit în anul 2012 cifra de afaceri de 220.000 lei, si nici la data solicitarii nu a depasit plafonul de scutire pentru anul în curs de 220.000 lei, poate solicita scoaterea din evidenta ca platitor de TVA. Solicitarea se face prin depunerea formularului 096 "Declaratie de mentiuni privind anularea înregistrarii în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui ancalendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul fiscal" pana la data de 10 a lunii urmatoare. Aveti in vedere prevederile art. 152 alin. (7) Cod fiscal si a, Ordinului nr. 1768/ 2012.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x