Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

acordarea concediilor de odihna si fara plata

Un salariat a fost in concediu de odihna incepand cu data de 30.01.2014pana pe 25.02.2014,apoi intra in concediu fara plata.Mentionam ca firma este un SRL,iar nr. de salariati este de 25 salariati.
Care sunt modalitatile de calcul al contributiilor pentru un salariat care se afla in concediu fara plata si ce trebuie faut in revisal-perioada?

1 raspuns


la 12 Mar. 2014
Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare indiferent de contract (norma intreaga sau fractionata). Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Conform prevederilor Codului muncii indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu. Conform art. 54 din Codul muncii, contractul individual de muncã poate fi suspendat, prin acordul pãrþilor, în cazul concediilor fãrã platã pentru studii sau pentru interese personale. Asadar, in cazul in care s-a aprobat cererea prin care salariatul a solicitat un concediu fara plata (30 zile), pentru rezolvarea unor situatii personale, contractul de munca se suspenda pe aceasta perioada. Dvs. emiteti decizie de suspendare a contractului de munca pe o perioada de 30 de zile. Aveti termen de 20 de zile sa o declarati in Revisal. Dupa terminarea perioadei (concediului fara salariu) se va intocmi decizie de reluare a activitatii (incetare suspendare). Aveti acelasi termen de 20 de zile de declarare in Revisal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x