Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie remorca noua din germania

BUNA ZIUA.
Am 2 intrebari si va multumesc!
1.achizionez remorca auto noua din germania,firma este platitoare tva,dar nu este inscrisa in roi.Trebuie prima data sa ne inregistram in roi?daca furnizorul nu vrea sa vinda fara tva si abia pe urma ne restituie tva-ul,cum fac inregistrarea in contabilitate si cum transmit in decl.390.In cazul neprimirii tva inapoi -noi trebuie sa platim tva-ul la fisc?
2.achizionez remorca noua tot din germania,dar firma nu este platitoare de tva.In acest caz ce trebuie facut?Si cum inregistrez tva?Trebuie platit la fisc c.v. tva?
Mentionez ca in ambele cazuri furnizorul este platitor de tva in germania/
Va multumesc!

1 raspuns


la 19 Feb. 2015
Pentru o tranzactie intre doua persoane juridice comunitare trebuie ca ambele societati sa fie inregistrate in ROI si sa fie platitoare de TVA, pentru operatiuni comunitare, in caz contrar furnizorul trebuie sa aplice cota de TVA din tara sa pentru livrare, iar beneficiarul nu poate recupera suma. Pentru achizitii/livrari intracomunitare se aplica taxarea inversa, adica furnizorul face factura fara TVA iar beneficiarul inregistreaza TVA deductibil si colectat in acelasi timp.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x