Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie materiale de constructii pe baza de borderou achizitii

Buna ziua , o societate vinde materiale de constructii ( balast , nisip ) insa intrarea in contabilitate a materialelor respective s-a efectuat pe baza de borderou de achizitii de la producator individual . Este legala achizitia materialelor ? Ce documente in afara de copie buletin al vanzatorului , borderoul de achizitii si dispozitia de plata mai trebuie sa stea la baza acestei achizitii ? Suma maxima este de 10.000 lei ? Ce alte bunuri mai pot fi achizitionate pe baza de borderou ? Stiu ca pentru produsele agricole care sunt achizitionate pe baza de borderou este necesar ca vanzatorul individual sa detina certificat de producator , acelasi lucru trebuie si pentru cazul de mai sus ?

Multumesc ,

1 raspuns


la 12 Oct. 2016
Pentru achiyitionarea de materiale de constructii de la o persoana fizica, este necesara inregistrarea acesteia ca producator sau comerciant, astfel putand desfasura o activitate fiscalizata (cu un cod fiscal) si factura. Achiyitia pe baya de borderou nu poate fi facuta fara ca persoana sa fie inregistrata fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x