Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie intracomunitara fara a fi inscris in ROI

Buna seara, o firma achizitioneaza un autoturism second-hand din germania de la o alta sc, (factura este cu tva), cum inregistrez factura tinand cont ca firma din romania nu este inscrisa in ROI ?

1 raspuns


la 24 Ian. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din codul fiscal, persoanele impozabile care are sediul activitatii economice in Romania si persoanele juridice neimpozabile stabilite in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 153 si care nu sunt deja inregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA conform acestui articol, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara. (plafonul 10000 euro). Chiar daca societatea din Romania nu s-a inscris in ROI inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare de bunuri, factura fiind emisa cu TVA, societatea din Romania trebuie sa considere ca efectueaza o achizitie intracomunitara pentru care va aplica regimul de taxare inversa. Acesta se va inregistra prin formula contabila 4426 = 4427 . Valoarea facturii se raporteaza atat prin decontul de TVA , cat si prin declaratia cod 390 VIES.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x