Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva din facturi mai vechi

Buna ziua. As dori sa va intreb cum inregistrez o factura din august 2010 care la contabilitate a ajuns in decembrie 2011. Se poate deduce tva si il trec la regularizari pe decont sau tva e nedeductibil? Factura reprezinta reparatii auto, deci cheltuiala va fi si ea nedeductibila? Multumesc frumos si un An Nou plin de succes in ceea ce realizati!
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 03 Ian. 2012
Conform ART. 147^1 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare 1 Orice persoanÄ? impozabilÄ? ??nregistratÄ? ??n scopuri de TVA, conform art. 153, are dreptul sÄ? scadÄ? din valoarea totalÄ? a taxei colectate, pentru o perioadÄ? fiscalÄ?, valoarea totalÄ? a taxei pentru care, ??n aceea??i perioadÄ?, a luat na??tere ??i poate fi exercitat dreptul de deducere, conform art. 145 - 147. 2 ?Žn situa??ia ??n care nu sunt ??ndeplinite condi??iile ??i formalitÄ???ile de exercitare a dreptului de deducere ??n perioada fiscalÄ? de declarare sau ??n cazul ??n care nu s-au primit documentele de justificare a taxei prevÄ?zute la art. 146, persoana impozabilÄ? ????i poate exercita dreptul de deducere prin decontul perioadei fiscale ??n care sunt ??ndeplinite aceste condi??ii ??i formalitÄ???i sau printr-un decont ulterior, dar nu pentru mai mult de 5 ani consecutivi, ??ncep??nd cu data de 1 ianuarie a anului care urmeazÄ? celui ??n care a luat na??tere dreptul de deducere. 3 Prin norme se vor preciza condi??iile necesare aplicÄ?rii prevederilor alin. 2, pentru situa??ia ??n care dreptul de deducere este exercitat dupÄ? mai mult de 3 ani consecutivi dupÄ? anul ??n care acest drept ia na??tere. Norme metodologice 4 Dreptul de deducere se exercitÄ? chiar dacÄ? nu existÄ? o taxÄ? colectatÄ? sau taxa de dedus este mai mare dec??t cea colectatÄ? pentru perioada fiscalÄ? prevÄ?zutÄ? la alin. 1 ??i 2. Asadar, inregistrati factura din 2010, tva este deductibil daca se incadreaza in prevederile art.145 Cod fiscal. Utilizati contul 1174 â??Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilorâ?- rezultatul nefavorabil provenit din corectarea erorilor contabile, constatate ??n exerci??iul financiar curent, aferente exerci??iilor financiare precedente 401, 404, 431, 437, 438, 441, 4423, 446, 447, 448, 462 ??i alte conturi ??n care urmeazÄ? sÄ? se eviden??ieze corectarea erorilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Ian. 2012
Va multumesc frumos! Ca de diecare data foarte prompti. Un An Nou cu muuulte realizari!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x