Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

taxe vamale

Va salut cu respect.am cumparat o masina volkswagen model 1995 (fabricata)second de la un intermediar roman adusa din Elvetiae ela primito de la patronul elvetian cu contract pentru 100 franci.A scos primul rand de numere rosii dupa aceea am cumparato eu cu 400 euro.totul ok, am de gand sa facRAR si taxa de mediu sa o pot inmatricula.am doua nelamuriri: 1. Daca trebuie sa platesc vama si tva tinand cont ca Elvetia face parte din Acordul de liber schimb cu ue la care si Romania este parte?! Si 2.daca intradevar trebuie vama (declarat bunul in 7 zile) cum a putut intermedierul sa obtina actul de circulatie provizorie legal fara sa faca dovada ca a declarato in vama? Sunt in ceata.lamuritima va rog.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 06 Ian. 2014
Persoanele fizice romane care achizitioneaza un autoturism second hand din UE nu datoreaza TVA in Romania. TVA se va plati in statul membru al furnizorului. Pentru inmatriculare aveti nevoie de contractul de vanzare cumparare al autoturismului sau a invoice-ului (facturii).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x