Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Suspendare PFA

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi spuneti daca suspend PFA-ul, spre exemplu cu 1 noiembrie 2013, mai trebuie sa achit contributiile catre bugetul statului pe trim. IV?
Mentionez ca PFA-ul l-am infiintat cu data de 23 august 2013, am avut un contract de colaborare, care din pacate nu a functionat decat o luna de zile, am achitat impozitul pe venitul estimat, contributiile CASS si CAS pe trim. III.

Va multumesc,
Luiza
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 28 Oct. 2013
da, impozitul se va calcula si achita pana la data emiterii deciziei de suspendare (de la ONRC).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Oct. 2013
multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Nov. 2014
Buna seara. In luna iulie a acestui an mi-am infiintat un PFA cu norma fixa de venit. Prin septembrie mi-a venit de la ANAF decizia de plata a impozitului si CASS-ului (CAS nu platesc pentru ca mai sunt angajata 2 ore cu salariu minim pe economie). Am platit suma pentru tot anul. Acum vreau sa-mi suspend activitatea si am inteles ca indiferent de luna in care incetezi activitatea, pana pe 25 mai anul viitor trebuie depusa la ANAF o declaratie de venit. Intrebarea mea este daca voi fi impozitata si pentru venitul real (cel din declaratie), sau indiferent de venitul meu real impozitul ramane cel penru norma in care ma incadrez conform codului CAEN, judetului, etc? Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x