Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sume de serviciu necesare platii restului catre client obligatorii sau optionale

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca, in conformitate cu OUG nr.91/2014,suntem obligati sa utilizam sumele de serviciu necesare pentru plata restului catre client prevazute la art.4 litera (7) sau utilizarea acestora este optionala.

Va multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 14 Ian. 2015
Conform OUG 91/2014, operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le inmaneze clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura. Plata restului catre client este obligatorie din partea angajatului societatii, iar in cazul in care clientul refuza sa-l primeasca, angajatul ar trebui sa le declare ca venituri suplimentare pentru societate sau pentru el. Constituie contraventie neintocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat, altele decat cele provenite din incasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amanuntul si a serviciilor efectuate catre populatie sau cele utilizate pentru a acorda rest clientului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x