Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate suspendata

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am un prieten a carui societate este suspendata temporar, care a avut activitate pentru o perioada de timp. Trebuie depusa o declaratia pe propria raspundere de catre administratorul firmei? Daca nu a avut activitate in anul 2012, ce anume trebuie sa depuna?
Pentru a se evita situatia in care ar putea primi amenzi i-am sfatuit sa depuna in februarie declaratia 392b cu valoare 0.
Multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 01 Mar. 2013
Buna seara, Va trebui sa depuneti situatiile financiare incheiate la data de 31 decembrie 2012. Numai societatile care nu au desfasurat activitate de la infiintare pana la decembrie 2012 depun declaratie pe proprie raspundere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Mar. 2013
Multumesc. Va mai deranjez cu o intrebare: pana la ce data trebuie depuse situatiile financiare?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Mar. 2013
Conform Ordinului Ministrului Finantelor nr. 40 /2013 „Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice” sunt urmatoarele: "- pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar; - pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Subunitatile din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate, cu exceptia subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, depun situatii financiare anuale pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie nu intocmesc situatii financiare anuale, respectiv situatii financiare anuale simplificate, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii, care sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii: denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare); adresa si numarul de telefon; numarul de inregistrare la Registrul Comertului; codul unic de inregistrare; capitalul social. Depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a declaratiilor entitatilor care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie se efectueaza in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x