Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate neplatitoare de TVA

Buna ziua, va rog respectuos sa imi raspundeti tinand cont de situatia urmatoare:
Reprezint o microintreprindere neplatitoare de TVA pentru care am incheiat un contract de prestari servicii administrative si de suport catre un operator intracomunitar (platitor de TVA). As dori sa stiu care sunt obligatiile mele legate de inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari si daca exista alte reglementari legale pe care trebuie sa le indeplinesc (declaratii etc.)?
Precizez ca am facturat fara TVA, fara a fi inregistrata in ROI sau a avea un cod valid pentru facturare la extern.
VA multumesc anticipat,
Marina Tintea
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 20 Iul. 2013
Conform prevederilor art. 153^1 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate in scopuri de tva si doresc sa efectueze o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA , inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare prestarii serciilor intracomunitare. In acest caz se vor depune depuna declaratiile 300 si 390. Societatea se va inregistra in scopuri de TVA, asa cum am precizat mai sus, daca valoarea achizitiei intracomunitare depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare prestarde servicii livrari de bunuri in anul calendaristic in care are loc . (plafonul 10000 euro). In cazul in care nu depaseste plafonul, cumparatorul/ prestatorul nu este obligat sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari, nu este obligat nici sa se inregistreze in scopuri de TVA, si nici sa depuna declaratiile 300 si 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x