Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate contabilitate - microintreprindere?

Stimati colegi, vi se pare normal ca o societate de contabilitate cu cifra de afaceri sub 65000 eur, care nu are nici un contract si nici o factura de consultanta emisa vreodata sa NU poata fi microintreprindere pe motiv ca al nostru cod CAEN 6920 cuprindere in titulatura si partea de consultanta?

3 raspunsuri


la 05 Apr. 2013
Buna ziua, Conform OG nr. 8/2013 art. 112.2 "(6) Nu sunt obligate sa aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care: a) desfasoara activitati in domeniul bancar; b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii; c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului. Daca faceti consultanta nu sunteti obligati sa aplicati sistemul de impozit pe microintreprindere. Daca vreti puteti aplica acest sistem.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Apr. 2013
Multumesc pentru raspuns. Doresc sa fiu microintreprindere, dar la ghiseu mi s-a respins 010 datorita codului CAEN. Atunci am crezut ca am interpretat gresit legislatia, dar ulterior am constatat ca majoritatea firmelor de contabilitate sunt micro. Probabil trebuie sa conving "nenea functionaru" de la ANAF! Mai mult decat atat, din moment ce nu desfasor act de consultanta eu cred ca sunt OBLIGATA sa fiu micro. Am 010 cu stampila anulata...sunt curioasa ce va fi!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Apr. 2013
Parerea mea este ca aveti dreptul sa optati. Asa ca mai bine mai incercati sa depuneti declaratia. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x