Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Rezultat control fiscal

In urma unui control fiscal din partea ANAF, mi s-au stabilit mai multe nereguli. Incepand cu anul 2008, am avut mai multe diferente la facturile emise, fapt care mi-a modificat si baza de impozitare pentru calculul impozitului pe profit. Am stabilit o suma drept baza de impozitare, o TVA aferenta, deci de achitat in plus si un impozit pe profit. Firma a fost pe pierdere, deci dupa acest control s-a stabilit profitul care anuleaza pierderea avuta.
La TVA s-a stabilit o suma de 20200 RON de plata, impozit pe profit 26000 RON.
Ca masura am urmat:
1. Intocmirea si depunerea declaratiei rectificative- formular 101- aferente anilor 2008, 2009, 2010 trimestrele I-III si 2010 trimestrul IV prin care se va anula pierderea fiscala, pe ani dupa cum era in balanta;
2. Inscrierea in randul 38,(eu cred ca 40), declaratia 101/2011, a unei sume mai mici decat am inregistrat eu,deoarece eu nu am dedus impozitul pe profit cumulat din anii 2008-2009-2010.
Intrebarea mea este:
Pentru modificarea declaratiei 101 trebuie sa fac note contabile in fiecare an cu valorile care modifica veniturile in declaratia 101 sau modific doar valorile din declaratie? Eu cred ca daca fac notele contabile, automat mi se modifica si bilantul. Sincer nu stiu cum trebuie sa procedez corect. Multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP Conta

2 raspunsuri


la 25 Feb. 2013
Buna ziua, Dupa parerea mea ar trebui sa faceti notele contabile pentru fiecare an. Nu aveti cum sa modificati declaratia cu sume care nu va apar in inregistrarile contabile. Se modifica bilantul si va trebui sa il mai depuneti odata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iun. 2013
Buna ziua, Tot ce inseamna cheltuieli sau venituri de inregistrat din anii precedenti se inregistreaza prin contul 1174 "Rezultat reportat provenit din corectarea erorilor contabile" Da, declaratia 101 se depune rectificativa, dar nu si bilanturile aferente anilor anteriori!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x