Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reinvestire profit

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de obligativitatea reinvestirii a minim 50% din profit in cazul unei asocieri in participatiune intre o SRL-D si o persoana fizica.

Astfel, este obligatorie reinvestirea a 50% din profitul asociatiei sau a 50% din procentul de profit a SRL-D conform contractului de asociere? Care este articolul de lege?

Multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 04 Mar. 2013
Conform prevederilor art. 4 din OUG 6/2011referitoare la infiintarea de microintreprinderi SRL D, in afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, aplicabile oricarui operator economic, microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant are si urmatoarele obligatii specifice: a) sa notifice in scris cu privire la infiintare oficiul teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie O.T.I.M.M.C. al A.I.P.P.I.M.M. in a carui raza de competenta isi are sediul social, in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la inregistrare, in vederea luarii in evidenta; b) sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor prevazute la art. 5 lit. a si/sau b si/sau c pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant; c) sa reinvesteasca anual cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent; d) sa depuna la A.I.P.P.I.M.M. situatiile financiare semestriale si anuale, cu dovada inregistrarii acestora la autoritatile competente, precum si un raport semestrial de progres.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x