Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reinregistrare in contul unic de distribuire pt. bugetul de stat a obligatiei de plata anulate dar deja achitata

Am declarat in luna mai impozit pe venituri din dobanzi, pe care l-am si achitat in contul unic la bugetul de stat. In iunie depus declaratie rectificativa 710 si am anulat acest impozit. Studiind fisa analitica de platitor am constatat ca obligatia de plata a fost anulata dar suma achitata a ramas in continuare la impozitul pe venituri din dobanzi, nu a trecut automat la plati in contul unic la bugetul de stat pentru a se putea distribui ulterior din acest cont ca plata pentru alte impozite ( pe venit din salarii, impozit porfit, etc). Practic suma virata initial a ramas ca suma achitata in plus la impozitul pe venituri din dobanzi urmand ca la urmatoarele obligatii de plata declarate pentru acest impozit sa se compenseze. Dar stiu ca noi nu vom avea astfel de obligatii de plata. Si atunci cand a fost declarata a fost dintr-o eroare a declarantului. Practic vrem ca suma achitata in plus sa poata fi folosita la urmatoarele obligatii catre bugetul de stat conform declaratiei 100.
Cum trebuie sa procedez pentru ca ANAF sa treaca aceasta suma inapoi la plati la bugetul de stat in contul unic de unde sa fie apoi distribuita automat?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 26 Sep. 2013
Depuneti o adresa la Administratia financiara de care apartineti, in care mentionati corectiile operate prin formularul 710. Totodata, solicitati si redistribuirea sumelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x