Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

POPRIRE VENITURI NETE salariat

Buna ziua
Pe adresa societatii,pe numele unui salariat au sosit 3 popriri. Primele 2 popriri sunt de la Executori judecatoresti pentru credite neachitate de catre salariat in care solicita societatii sa retina si sa vireze 1/3+1/3 (la a 2 a poprire).Aceste retineri ating maximum prevazut de lege.
Cea de a 3 a poprire este de la Directia Taxe si impozite locale prin care se popresc toate veniturile salariatului sosita pe data de 14.07.2015
Avand in vedere ca salariul minim s-a majorat incepand cu 01.07.2015 iar primele 2 popriri sunt calculate in baza salariului net existent inainte de 01.07.2015, aceste retineri trebuie actualizate?
In cazul in care trebuie actualizate si societatea retine 50% din venitul net al salariatului cum va proceda cu cea de a 3 a poprire?
Va multumesc anticipat

1 raspuns


la 11 Aug. 2015
Poprirea pe veniturile salariale se face doar in limitele legii, ca total retineri si in baza unei hotarari judecatoresti de executare. In urma modificarilor veniturilor salariale cotele retinute si virate in contul popririi se ajusteaza si se notifica executorul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x