Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

platil compensatorii acordate la concediere colectiva

pltile compensatorii acordate in suma neta ,fixa,la concedierea colectiva in luna mai 2010 sunt venituri de natura salariala ? angajatorul trebuia sa calculeze sa declare si sa vireze obligatiile sociale ? actiunea in instanta formulata pt obtinerea unei adeverinte cu suma bruta aferenta sumei nete primite la concediere ,a fost respinsa ca neintemeiata.....o alta instanta in cazul altei persoane a admis cererea si a obligat angajatorul sa elibereze si adeverinta cu suma bruta si sa depuna declaratia rectificativa nominala la casa de pensii ; cine poate da un raspuns concret ?
Adaugata in   ANAF si MFP Obligatii cas

1 raspuns


la 13 Oct. 2015
Pentru platile compensatorii prevazute de cim se platesc: impozit, contributia la sistemul asigurarilor sociale de stat pentru angajator si salariat, contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru angajator si salariat, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator bugetului asigurarilor sociale de stat. Nu se platesc contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj, contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate si contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale. Daca sunt stabilite plati compensatorii prin act normativ acestea pot lua forma unor indemnizatii care pot fi exceptate de la plata taxelor, nefiind considerate venituri salariale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x