Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

plata privind partile anticipate 2014 CASS

Nerezidenta in Romania cu dubla cetatenie, ma intreb de ce ar trebui sa platim CASS pentru veniturile din chirii din Romania cita vreme nu beneficiem nici de pensii si nici de asigurari de sanatate in Romania ? Am inchiriat un apartament pentru 1 an ,locatarul face ce vrea plecand 1 octombrie iar eu platesc asigurare de care nu beneficiez niciodata avand domiciliu de 20 de ani in strainatate si nu in Romania.Platesc impozit pe acest apartament,asigurarea lui, Trebuie platita sau nu aceasta ? Multumesc anticipat !
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 07 Oct. 2014
In cazul in care sunteti nerezident in Romania trebuie sa prezentati la inregistrarea contractului de chirie la administratia teritoriala formularul E104 care dovedeste ca domiciliul este in CE si dovada platii contibutiei la sistemul de asigurare a sanatatii in CE. Ca persoana nerezidenta conform prevederilor art. 211 alin. (1) din Legea 95/2006 nu trebuie sa platiti CASS cu toate ca prin OUG 88/2013 se prevede ca persoanele care realizeaza venituri impozabile din cedarea folosinţei bunurilor datoreaza CASS obligatorii pentru aceste venituri, pentru faptul ca OUG nu face referire explicit la persoanele nerezidente, iar aceasta contravine prevederilor comunitare care specifica faptul ca nerezidentii nu platesc CAS sau CASS daca sunt asigurati in tara comunitara unde au rezidenta. Trebuie sa platiti doar impozitul pe veniturile obtinute in Romania si asigurarea obligatorie a imobilului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Oct. 2014
multumesc mult! Noi cand am facut contractul au vazut pasaportul meu de nerezident in Romania si cu toate acestea inregistrarea contractului a fost E220 parca ,deci greseala este a lor sa inteleg ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Oct. 2014
In caz ca vi se va percepe plata CASS puteti actiona in justitie fiscul. Pentru a avea o precizare oficiala, puteti cere informare pe site-ul anaf pentru speta dumneavoastra la care trebuie sa primiti un raspuns oficial, urmand ca interpretarea legii sa fie folosita ulterior daca este cazul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x