Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA pentru servicii de curatenie

Buna ziua,

Am si eu o intrebare pentru dumneavostra:momentan mama este angajata la un cabinet medical ca si femeie de serviciu.DE luna viitoare cabinetul va fi preluat de un alt medic coordonator care i-a propus mamei sa faca un PFA pentru prestarea serviciilor de curatenie.Daca facem acest PFa ne putem deduce din cheltuielile gospodariei si daca da,care ar fi aceste cheltuieli si cat am putea deduce din ele?Ca si PFA,mama va beneficia in continuare de vechimea in munca,adica ea o sa fie practic angajat in cadrul PFA-ului,nu?
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Adina Maria
Adaugata in   ANAF si MFP Infiintare pfa

1 raspuns


la 04 Aug. 2014
In cazul in care doriti sa functionati ca PFA, la constituire trebuie sa dovediti ca aveti calificarea necesara. Dupa constituire, va trebui sa depuneti formularul 600 pentru contributia la pensie pe care o veti suporta dumneavoastra din suma incasata, precum si cota de impozit si cea de sanatate. In concluzie va recomand sa faceti calculul pentru cheltuielile de constituire, taxele la CAS, impozit si CASS pe care va trebui sa le achitati din suma incasata. Cheltuielile pe care le puteti deduce, in opinia mea sunt cele pentru materialele de curatenie,aparatura de uz casnic, abonament telefon, o parte din intretinere etc. Vechimea in munca este data de valoarea contributiei la CAS pe care o declarati in formularul 600, persoana fizica avand contract cu casa de asigurari.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x