Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA masura 141

PFA masura 141 apicultura infiintata 2009. Am optat la vremea respectiva pentru impozit in sistem real (oricum pana in 2013 veniturile din vanzarea mierii nu erau impozitate). Urmare OG 8/2013, cum voi fi impozitat: tot in sistem real sau pe baza de norma de venit? Multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 11 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 71. alin. (1) din Codul fiscal, asa cum au fost modificate de OG 8/ 2013, veniturile din activitati agricole cuprind veniturile obtinute, individual sau intr-o forma de asociere, din: a) cultivarea produselor agricole vegetale; b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole si altele asemenea; c) cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala. Veniturile din silvicultura si piscicultura sunt considerate venituri din activitati independente. Venitul net anual este determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real. Conform art. 72 din Codul fiscal asa cum a fost modificat de OG 8/2013 sunt venituri neimpozabile veniturile obtinute de persoanele fizice din valorificarea in stare naturala a produselor culese sau capturate din flora si fauna salbatica. In cazul in care PFA-ul dvs. detine pana la 50 de familii de albine, veniturile sunt considerate neimpozabile. In cazul dvs. se va calcula impozitul in sistem real. Termenul pana la care se putea schimba sistemul de impozitare pe norma de venit a fost 31.01.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x