Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modalitatea prin care entitatile opteaza pentru repartizarea de dividende în cursul exerci?iului financiar

Prin art. I din OMFP 3067 din 2018 au fost completate Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, dupa cum urmeaza:
Punctul 423^1 din Reglementarile contabile stipuleaza ca Entitatile care au optat, potrivit legii, sa repartizeze dividende in cursul exercitiului financiar evidentiaza acea repartizare in contul 463 "Creante reprezentand dividende repartizate in cursul exercitiului financiar".

Pornind de la aceste reglementari actualizate se naste o intrebare legitima: care este reglementarea legala prin care se stabileste modul in care entitatile opteaza pentru repartizarea de dividende in cursul exercitiului financiar, care este reprezentantul entitatii care face aceasta optiune in numele actionarilor, sau asociatilor, ce forma poate sa imbrace aceasta optiune si care este momentul la care poate fi facuta aceasta, comparativ cu data de sfarsit a trimestrului pentru care se intocmesc situatiile financiare interimare?

1 raspuns


la 31 Iul. 2023
In Codul fiscal aveti enumerate posibilitatile pentru distribuirea dividendelor. Modul de distribuire ar trebui sa fie in actul constitutiv si statut. Decizia reprezentantului legal este documentul in baza caruia se vor distribui dividendele
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x