Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Meserie inexistenta in COR si nici cod CAEN

Buna ziua,

Sunt in dilema daca sa deschid firma sau PFA pentru activitatea mea, cea de stilist/consilier imagine/styling videoclipuri/consultant imagine, nu stiu care este mai avantajos in momentul de fata. Alaturi de asta nu am gasit meseria in clasificarea ocupatiilor din Romania si nici cod CAEN care sa se adreseze acestui domeniu, lucru care ma impiedica sa gasesc norma de venit aferenta. Cum ma sfatuiti sa procedez?

Multumesc anticipat!
Adaugata in   ANAF si MFP Stilist

3 raspunsuri


la 09 Aug. 2018
Impozitarea unei pfa este de 10% si se achita cas si cass la atingerea plafonului de 22800 lei/an, iar pentru SRL impozitul pe venit este 1-3% si 5% dividende. Incadrarea functiei de consilier de imagine nu este in codurile COR si trebuie sa gasiti un corespondent mai apropiat de atributiile acesteia. Codul CAEN pe care-l veti alege este cel de servicii de consultanta activitati publicitate 7311.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Aug. 2018
Multumesc de ajutor! in caz ca se depaseste plafonul de 22800/an , CAS si CASS se achita la cat s-a realizat sau se achita la nivelul minim ( ex: 30000/an achitam la 30000 sau tot la 22800?) Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Aug. 2018
Plafonul de 22800 corespunde unui venit lunar realizat de 1900 lei (minim pe economie), cota de 25% cas si 10% cass fiind aplicata la valoarea realizata. De ex. daca PFA declara peste 22800 iar sistemul este norma de venit, se calculeaza procente din valoarea declarata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x