Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Marfa si impozit persoana fizica

Buna seara
Intrebarea 1. Un administrator unei societati comercila cu profil de alimentatie publica este si producator, are cerificat de producator emis de primaria X pentru urmatoarele produse: carne de porc si vitel, branzeturi. Emite si chitanta cu regim special de producator la vanzare.
Ca sa nu avem probleme la control ANAF sau alti ...., cum este corect sau nu , se poate face receptionarea acestor marfuri de intrare in gestiunea marfa la aceasta societate comerciala !! ( ce avize trebuiesc intocmite). Care sunt inregistrarile contabile.

2 Intrebare Ca persoana fizica acest administrator trebuie inregistrat la administratia financiara de pe raza unde locuieste ca este purtator de venituri. Ce impozit va platii ! Multumim
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 14 Dec. 2015
Calitatea de administrator la firma de distributie, raportata la cea de producator pentru cazul prezentat este delicata, fiind interpretata ca afiliere, iar vanzarea trebuie facuta la valoarea justa a pietei altfel este interpretata ca eludare de la plata taxelor. Pentru produsele alimentare este necesar avizul sanitar, iar receptia marfurilor trebuie facuta de persoane distincte pentru ambele parti, inregistrarea fiind ca marfa sau ca materie prima daca aceste produse se proceseaza. In calitate de producator autorizat, persoana respectiva este inregistrata la administratia financiara care ii aloca un numar fiscal, impozitarea fiind de 16% si taxe salariale respectiv cass si cas daca nu este angajat cu cim.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x