Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

livrare persoane fizice/livrare cu amanuntul

Un santier de constructii montaj , activitate principala cod caen 4120 detine o si o statie de betoane. Exista situatii cand graficul de executie al lucrarilor de c-tii montaj, permite si livrarea de betoane sau inchirierea de utilaje specifice-macara, buldoexcavator, buldozer etc. catre persoane fizice pe baza de contract. Avand in vedere legislatia in vigoare va rog sa imi clarificati urmatoarele aspecte:
1. In ce conditii livrarea de betoane constituie livrare cu amanuntul si inchirierea de utilaje de constructii constituie prestare de servicii efectuate direct catre populatie?
2. Va rog sa imi precizati daca aceste livrari/prestari catre persoane fizice in baza contractului se incadreaza in OG 28/1999, si care este succesiunea documentelor financiar contabile pornind de la expeditie, facturare, incasare, urmarire analitica clienti;
3. Intrucat livrarile de betoane catre persoane fizice si prestarea de servicii cu utilajele de constructii catre persoane fizice se efectueaza numai in situatia in care graficul de executie al lucrarilor de constructii-montaj permite acest lucru, aceste livrari de betoane catre persoane fizice si prestarea de servicii cu utilajele de constructii catre persoane fizice constituie activitati cu caracter permanent conform HG 479/18.04.2013, sau sunt considerate livrari efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul?
In speranta ca imi veti comunica cat mai urgent raspunsurile la aceste solicitari va transmit multumiri.
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 11 Mai. 2015
Prin faptul ca sunteti detinator de parc auto utilaje constructii si producator de beton, inteleg ca aveti nelamuriri privind vanzarea cu amanuntul si prestarea serviciilor de inchiriere utilaje catre persoane fizice. 1- Vanzarea de beton catre persoanele fizice se considera vanzare cu amanuntul daca se comercializeaza la sac sau la kg. Inchirierea utilajelor catre persoane fizice, este o prestare cu amanuntul, care necesita contract de inchiriere, factura si bon fiscal in cazul incasarii numerar. 2-Livrarile catre persoanele fizice, precum si prestarile de servicii catre persoane fizice, va incadreaza in prevederile art. 1, fiind necesara utilizarea casei de marcat pentru numerar, documentele fiind cele de gestiune, transport, vanzare, calitate, in functe de organizarea societatii. 3- Desfasurarea activitatii catre persoanele juridice, ca activitate cu caracter permanent sau nu, nu necesita utilizarea unei case de marcat, dar vanzarea sau prestarea catre persoane fizice presupune ca incasarea numerar sa fie facuta in baza bonului fiscal. Aveti posibilitatea evitarii acestor prevederi prin stabilirea in regulamentul intern de incasare numai prin virament bancar sau depunere personala in cont curent a contravalorii marfurilor si serviciilor de la persoanele fizice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Mai. 2015
da, asa este am unele nelamuriri privind livrarile catre persoane fizice. Probabil dvs faceti o confuzie intre vanzarea de ciment si vanzarea de beton, betonul neputand fi vandut la sac si nici nu poate fi stocat , intrucat acest material se solidifica in cca 2 ore. De asemenea casele de marcat se utilizaeaza in opinia mea pentru livrarea bunurilor cu amanuntul, care este diferita de livrare de bunuri catre persoane fizice. Cred ca de acolo trebuie plecat. Mergand pe prioncipiul dvs, ar insemna ca si penrtru vanzarea de autovehicule, constructii, terenuri catre persoane fizice trebuie bon fiscal. poate cineva are alta parere. cu stima
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Mai. 2015
Aveti dreptate, in conditiile in care betonul se livreaza la domiciliul clientului, se poate considera ca va incadrati in exceptiile legii, specificate pentru vanzarile de bunuri si servicii la locatia clientului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x