Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare la anaf

Buna seara,

Ca traducator autorizat de Ministerul Justitiei, ma pot inregistra la anaf fara sa imi fac un pfa sau srl? O sa pot sa lucrez si sa dau chitanta la orice tip de client? Va multumesc anticipat

3 raspunsuri


la 18 Ian. 2014
Daca sunteti autorizat de catre Ministerul Justitiei atunci nu trebuie sa va inregistrati la Registrul comertului , ceea ce faceti fiind o profesie liberala, o profesie reglementata. Aveti obligatia sa va inregistrati la ANAF pe baza actelor care atesta calitatea de traducator, in 30 de zile de la inceperea activitatii Veti primi un cod de inregistrare fiscala pe baza caruia veti emite facturi si chitante. Sa aveti spor si clienti multi!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Ian. 2014
si pot sa am orice client? si persoane juridice si fizice? nu e problema ca nu sunt inregistrat la registrul comertului?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Ian. 2014
Da puteti avea orice client Nu trebuie sa va autorizati la Registrul Comertului Exista doua situatii in practica si anume: - traducatorul autorizat de Ministerul Justitiei (L 178 / 1997) - traducatorul autorizat la Registrul Comertului conform OUG 44/2008, in baza unei diplome de studii sau a unui certificat de traducator emis de un organism abilitat Aceste doua situatii sunt reglementate de doua legi diferite, drept pentru care si procedurile care trebuie parcurse sunt diferite. Astfel ca Legea 178 / 1997 pentru autorizarea şi plata interpretilor şi traducatorilorvfolositi de prganele de urmarire penala, de instantele judecatoresti, birouri de notari publici, de avocati si de Ministerul Justitiei reglementeaza activitatea traducatorilor si interpretilor autorizatide MJ , deci asa cum spuneam si in primul raspuns traducatorul/intrepretul autorizat( aici intrati si d-voastra) este o profesie reflementata, este o profesie liberala In urma depunerii declaratiei 070"declaratia de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere", veti obtine un certificat de inregistrate fiscal pe numele d-voastra(ceva de genul Alexandru Urdea-traducator autorizat). Multa bafta!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x