Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare in ROI

Buna ziua,

Daca doua societati neplatitoare de TVA, cu sediile sociale in doua tari UE, efectueaza operatiuni comerciale intracomunitare. Societatea A cumpara de la societatea B. Avand in vedere ca este comert in spatiul intracomunitar, este necesara inregistrarea la Registrul Operatorilor Intracomunitari, chiar daca ambele persoane juridice sunt neplatitoare de TVA?
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 19 Feb. 2013
Buna ziua, Orice marfa comercializata in spatiul intracomunitar este supusa unei "taxe pe valoarea adaugata" - TVA. Nu este obligatoriu sa va inregistrati ca operator intracomunitar. Persoana juridica romana neinregistrata la Directia de Finante Publice ca operator de marfuri in spatiul intracomunitar sunteti obligat sa achitati TVA la vanzator cu toate ca in Romania nu sinteti platitor de TVA si chiar daca amandoua persoanele juridice nu sint platitoare de TVA. TVA undeva pe traseul comercializarii marfii trebuie incasat. Acesta este avantajul inregistrarii ca operator intracomunitar, ca nu sunteti obligat sa achitati TVA la achizitia marfii, ci doar la vanzarea ei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x