Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari

Buna seara,

La o societate am cumparat din Italia un indicator pentru cantare in data de 5 mai 2014. Firma este inregistrata in scopuri de TVA lunar. Cred ca trebuia sa depun o cerere 095 la finante dar nu am facut-o si alte documente, pentru inscrierea in REGISTRU OPERATORILOR INTRACOMUNITARI..
Intrebarea este ce trebuie sa fac, ce sa depun si voi lua amenda ca nu am depus pana acum?
Rog ajutor,
Multumesc foarte mult.
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 29 Mai. 2014
Organizarea si functionarea Registrului operatorilor intracomunitari, procedura de inscriere si radiere, este reglementata de Ordinul ANAF 1180/2012. Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile, inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa desfasoare operaţiuni intracomunitare trebuie sa solicite inscrierea in Registru inainte de efectuarea operaţiunilor. Daca ati mai fost inregistrati si ati depus cerere de radiere trebuie sa verificati, pentru ca contribuabilii inregistraţi in ROI se pot radia din acest registru fie la cerere, fie din oficiu, de catre organul fiscal competent in conditiile prevazute de lege. Astfel, persoanele deja inregistrate in scopuri de TVA care intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare trebuie sa solicite inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari inainte de efectuarea respectivelor operatiuni. Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza achizitii intracomunitare ce nu depasesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderarii nu au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari fara a fi inscrise in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mai. 2014
Efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari fara a fi inscrise in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei.Pentru inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, o societate comerciala trebuie sa depuna urmatoarele documente: a) cerere de inscriere in ROI, formular 095; b) certificate de cazier judiciar pentru administratori, in cazul societatilor pe actiuni si a celor in comandita pe actiuni (numai pentru administratori); c) cazierele judiciare pentru administratori si pentru asociatii ce detin mai mult de 5% din capitalul social pentru celelalte forme de organizare avute de societate (SRL, SNC, SCS etc); d) daca in caziere sunt inregistrate infractiuni se necesita justificarea faptului ca nu sunt infractiuni economice; e) certificat constator de la Registrul Comertului pentru identificarea modului de detinere a capitalului social.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x