Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Infiintarea unei societati in Romania de catre o firma din Italia

O societate din Italia lucreaza pe piata din Romania, prin intermediul a 4 agenti de vanzari (pe tot teritoriul- pe regiuni geografice), distribuind produse necesare confectionarii caselor de lemn (cuie,utilaje s.a.) ; se iau comenzi, care se trimit in Italia care livreaza marfa solicitata. Acesta se intampla de cca 5 ani si acum s-a hotarat sa infiinteze o firma in Romania, firma cu actionariat italian, facturarea sa se faca in Romania, expedierea din Italia. Firma nou infiintata se supune legilor din Romania, cu tot ce presupune asta, va aplica TVA la incasare? Si ce alte situatii financiar-fiscale presupune?
Multumesc.
Adaugata in   ANAF si MFP

1 raspuns


la 31 Ian. 2013
Conform prevederilor art .44 din Legea Nr. 31/ 1990 societãþile comerciale strãine pot înfiinþa în România, cu respectarea legii române, filiale, precum ºi sucursale, agenþii, reprezentanþe sau alte sedii secundare, dacã acest drept le este recunoscut de legea statutului lor organic. Puteti infiinta o reprezentanta. In acest caz impozitele sunt reglementate de art. 123 din Codul fiscal. Impozitul pe reprezentanþã pentru un an fiscal este egal cu echivalentul în lei al sumei de 4.000 euro, stabilitã pentru un an fiscal, la cursul de schimb al pieþei valutare, comunicat de Banca Naþionalã a României, valabil în ziua în care se efectueazã plata impozitului cãtre bugetul de stat. În cazul unei persoane juridice strãine, care în cursul unui an fiscal înfiinþeazã sau desfiinþeazã o reprezentanþã în România, impozitul datorat pentru acest an se calculeazã proporþional cu numãrul de luni de existenþã a reprezentanþei în anul fiscal respectiv. Orice persoanã juridicã strãinã are obligaþia de a plãti impozitul pe reprezentanþã la bugetul de stat, în douã tranºe egale, pânã la datele de 25 iunie ºi 25 decembrie inclusiv. Totodata, orice persoanã juridicã strãinã care datoreazã impozitul pe reprezentanþã are obligaþia de a depune o declaraþie anualã la autoritatea fiscalã competentã, pânã la data de 28, respectiv 29 februarie a anului de impunere. Orice persoanã juridicã strãinã, care înfiinþeazã sau desfiinþeazã o reprezentanþã în cursul anului fiscal, are obligaþia de a depune o declaraþie fiscalã la autoritatea fiscalã competentã, în termen de 30 de zile de la data la care reprezentanþa a fost înfiinþatã sau desfiinþatã. Reprezentanþele vor conduce contabilitatea în partidã simplã, conform prevederilor legislaþiei din România. Cheltuielile efectuate pentru exercitarea activitãþii reprezentanþelor vor fi justificate cu documente financiar-contabile întocmite în condiþiile legii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x