Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Infiintare forma juridica pentru productie si vanzare produse handmade

Buna ziua! As dori sa stiu ce varianta sa aleg pentru producerea si vânzarea de articole handmade ( bijuterii din lut polimeric, margele, argint si pietre semipretioase si papioane), SRL sau PFA? Mentionez ca nu detin vreun certificat atestat pentru asta. Am nevoie de vreo atestare ? Care ar fi CAEN-ul pe care ar trebui sa il aleg? Eu doresc sa le promovez pe internet(retele de socializare), insa momentan nu doresc sa imi deschid un magazin online. Multumesc.

4 raspunsuri


la 29 Mai. 2016
Pentru producerea de bijuterii puteti avea ca forma juridica srl, pfa, sau intreprindere individuala. In cazul pfa sau ii va trebuie un atestat de la uniunea artistilor plastici si bnr. Cea mai facila firma juridica este srl care are si o impozitare de 1-3%, fata de 16% din profit pentru pfa si ii, avand in vedere ca cheltuiala cu forta de munca detine ponderea cea mai mare.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2016
Va multumesc mult pentru indrumare! Dar de exemplu, daca inainte sa imi deschid firma, as vrea sa testez piata, in sensul sa vad daca ar merge si as avea cerere pentru produsele mele, este posibil asa ceva, sa le promovez pe retelele de socializare? Este vreo suma minima pentru care nu trebuie sa raspund in fata autoritatilor? Sau trebuie sa imi deschid firma si apoi sa imi incerc norocul? Multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2016
In cazul in care postati anunturi de vanzare, veti fi considerat comerciant fara inregistrare fiscala si vi se vor calcula impozite si taxe pentru activitate comerciala, plus contraventia.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mai. 2016
Va multumesc mult!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x