Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inchiriere -sistem real / forfetar?

Buna ziua, vreau sa inregistrez la fisc un contract de inchiriere locuinta si as vrea sa stiu daca ar fi mai bine sa optez pt sistem forfetar sau pt sistem real? Am inteles ca, in sistem forfetar, cheltuielile deductibile = 40% din venitul pe care ar urma sa-l obtin din inchiriere. Si ca, daca optez pt acest sistem, nu trebuie sa depun documente justificative. Ce nu-mi este clar este sistemul real.
In sistemul real, cheltuielile deductibile = cheltuielile pe care le-am facut eu efectiv si pe care le pot justifica prezentand bonul de casa, chitanta? Cum procedez? in declaratia fiscala, la cheltuieli trec suma reprezentand cheltuielile pe care le-am efectuat in total pana acum si, o data cu declaratia,depun si documentele justificative...?(gen, 100 lei -reprezentand vopsea lavabila, cf. chitantei /bonului de casa nr...../din data de....) Nu stiu cum se procedeaza practic. Daca imi puteti da o indrumare, va multumesc!

1 raspuns


la 30 Mai. 2016
In cazul veniturilor din chirii, poate fi mai avantajos sistemul forfetar, la care se aplica o deducere de 40% din venituri, la care se aplica cota de impozit, decat in sistemul real unde aveti venituri si cheltuieli, rezultatul fiind impozitat. Cheltuielile in sistem real trebuie sa fie deductibile pentru a conta la calculul impozitului, bonurile fiscale trebuind sustinute de factura fiscala pe numele dumneavoastra, care sa fie cu cnp.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x