Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

incasare comision ca persoana fizica

Buna ziua
Sunt agent teritorial persoana fizica si intermediez contracte de distributie energie pentru o societate.Cand am facut contractul cu eii in 2015 nu mi-au spus ca trebuie sa fiu persoana autorizata si sa am cod fiscal, acum cand cer comisionul pentru contractele facute imi spun ca nu imi pot trimite comisionul deoarece dupa noul cod fiscal trebuie sa fiu persoana autorizata,sa le trimit factura si abia dupa aceea primesc comisionul.
Va rog sa imi spne-ti daca asa este deoarece tot odata sunt si agent de asigurari iar aici nu imi cere nimic pentru a primi cimisionul?

Multumesc anticipat
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 12 Mar. 2016
In functie de contractul incheiat pentru reprezentarea clientului veti avea si varianta incasarii comisionului. Din punctul de vedere al asigurarilor, trebuie sa aveti atestat si contract de mandat pentru incheierea contractelor cu clientii in numele firmei de asigurari, iar pentru distributia de energie presupun ca aveti tot un contract de mandat care poate fi in acelasi fel.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2016
Multumesc. Eu am interbat daca am contract de mandat ca persoana fizica facut in 2015 cu aceasta firma de distributie energie ,acum dupa noul cod fiscal pot sa incasez comisionul ca persoana fizica sau trebuie sa fiu persoana autorizata cum spune conducerea firmei?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2016
Regulile le face cel care plateste. Daca firma vrea sa lucreze cu persoane fizice trebuie sa achite taxele, iar ca persoane fizice autorizate, acestea isi suporta taxele.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x