Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

In ce fel si ce taxe trebuie sa platesc ca si autor al site-ul themeforest.net

Buna ziua,

M-ar interesa si pe mine daca stie cineva cum trebuie sa declar veniturile provenite din vanzarea de produse pe site-uri gen themeforest.net ( ca si autor, publici un produs pe site-ul lor, ei se ocupa de vanzari , iar lunar iti transfera direct in contul bancar 70% din venituri ). Mentionez ca nu exista nici un contract scris intre mine si ei , firma este din Australia.

Am tot sunat la Anaf, dar am primit tot felul de raspunsuri :

1. Trebuie sa fiu SRL
2. Trebuie sa fiu PFA
3. Se poate completa doar formularul 201 in fiecare an.

De asemenea, m-ar interesa si ce taxe trebuiesc platite. Mentionez ca suma depaseste pragul de 65.000 euro pe anul precedent. Voi fi nevoit sa platesc si TVA sau voi plati doar 16% plus sanatatea ?

Si , o ultima intrebare, daca voi fi nevoie sa platesc TVA, exista vreo modalitate prin care il pot recupera ca persoana fizica ?

Multumesc anticipat,
Stefan

2 raspunsuri


la 15 Mai. 2014
Pentru a putea vainde produsele respective trebuie sa va infiintati fie o societate (SRL), fie sa lucrati ca persoana fizica autorizata. In functie de alegerea facuta se vor declara si veniturile realizate. In cazul in care o sa functionati ca SRL, platiti (pentru inceput) impozit pe veniturile microintreprinderilor in cota de 3%. In cazul in care o sa functionati ca PFA, platiti impozit in cota de 16% aplicata asupra venitului net, determinat ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile. In cazul in care se va depasii plafonul de 65000 euro, aveti obligatia sa va inregistrati ca platitor de TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mai. 2014
Buna ziua, Am mai facut un drum la Anaf si mi-au confirmat ca nu trebuie sa fiu nici SRL nici PFA ci pot declara banii direct prin formularul 201 ( bani din strainatate ). Acum , referitor la TVA, din calculele mele reiese ca ar trebui sa platesc in total 16% + 5,5% + 24% ( un total de 45.5% ) din banii facuti pe munca mea ceea ce m-i se pare exagerat. Exista vreo cale prin care imi pot recupera TVA-ul ca si persoana fizica ? Sau, daca as fi PFA, as putea recupera cumva TVA-ul ? Multumesc anticipat, Stefan
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x