Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit asigurari sociale de sanatate

Fiica mea se afla in urmatoarea situatie. In luna septembrie 2012, fiind salariata, a cumparat de la bunica ei o cota de 1/2 din imobilul bunicii. Ulterior, aproximativ dupa 2 luni,amindoua au vindut imobilul. Deci la data acestor tranzactii fiica mea era salariata iar bunica ei pensionara,cu o pensie de 390 ron.

La notar li s-a retinut impozitul aferent tranzactiei.
Am urmatoarea intrebare: fiica mea si bunica trebuiau sa plateasca contributia de asigurari sociale la venitul din tranzactii imobiliare?
Eu am adresat aceasta intrebare Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti si am primit urmatorul raspuns: ''in conformitate cu prev art 257 alin 2din Legea 95/2006 modificata si completata,in calitate de salariat nu datorati contributia pentru asigurarile de sanatate pentru veniturile din transferul de proprietate pentru anul 2012 .''

Raspunsul ANAF la aceeasi intrebare: ''conform art 296^27 alin 1din legea 571/2003 cu modificarle si completarile ulterioare ,contributia de asigurari de sanatate se datoreaza si de persoanele care realizeaza venituri din :
a. abrogata
b. investii
c. premii si cistiguri de noroc
d. operatiunea de fiducie
e. alte surse,astfel cum sint prevazute la art 78.
alin 2. persoanele care nu realziaeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionae la cap 1 art 296^3 ,venituri sub forma indemnizatiilor de somaj,venituri din pensii mai mici de 740 ron,precum si venituri de natura celor mentionate la art 296^21 alin 1 lit a-d,g,h,si art 52 alin 1 lit b-d si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art 13 lit e au obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate asupra veniturilor prevazute la alin 1.

Deci, fiica mea trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pe venitul din transferul de proprietate la nivelul 2012 cind avea calitatea si de salariat?
Va rog sa ma indrumati ce am de facut! Va rog sa-mi indicati temeiul juridic in raspunsul dvs.
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 05 Mar. 2014
Da.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Mar. 2014
Va rog sa-mi indicati temeiul juridic .Multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Mar. 2014
baza legala a fost indicata de ANAF.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x